“waar het goed vertoeven is”

Het Heilig Hart is een woon- en zorgcentrum met een christelijk geïnspireerde visie.

D.w.z. dat het een evangelisch mensbeeld voor ogen heeft, met daaruit voortvloeiende waarden en hulpmiddelen, die de zorg en ondersteuning kleuren. Onze pastor Marleen Peeters staat steeds voor u klaar. U kan haar bereiken op 02/300.55.76 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wij willen daarnaast iedere geloofsovertuiging of levensvisie respecteren. Want “christelijk geïnspireerd” wil niet zeggen dat er in ons woon- en zorgcentrum geen plaats zou zijn voor mensen die anders zijn of een andere levensvisie hebben. Daarom heeft ieder het recht om vrij een geestelijk begeleider of raadspersoon te kiezen. Vanuit die gedachte is het ook mogelijk om, in overleg met de verantwoordelijken, onze kapel, die gelegen is op het gelijkvloers, of een andere ruimte te gebruiken voor diensten of plechtigheden naar eigen overtuiging.

Onze kapel is steeds toegankelijk voor een ogenblik gebed of stille bezinning. Uitvaarten van bewoners kunnen ook doorgaan in onze kapel. We hebben een eigen mortuarium en in overleg met onze keuken kunnen wij de koffietafel verzorgen.

We werken ook nauw samen met de abdij van Grimbergen.

Abdij Grimbergen