Neem ook eens een kijkje op onze facebookpagina
Facebook Heilig Hart

Dagopvang.

Het woonzorgcentrum biedt de mogelijkheid aan personen, die nog thuis wonen, om overdag van kwaliteitsvolle ondersteuning en begeleiding te genieten. Deze vorm van dagopvang is niet erkend door de overheid en bijgevolg kan u geen financiële tussenkomst aanvragen. De gasten zijn tijdens hun aanwezigheid gedekt door de burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering van het woonzorgcentrum.

Praktisch
Er wordt een persoonlijk zorg- en leefplan opgesteld.
Onze gasten kunnen bij ons terecht op weekdagen van 8u tot 16u30. In het weekend of op feestdagen zij we gesloten. ’s Middags eten onze gasten samen in de cafetaria van het woonzorgcentrum. De warme maaltijd is inbegrepen in de dagprijs.

Vervoer
Meestal zorgt een familielid voor vervoer. Indien nodig schakelen wij een externe vervoersdienst in (bv. Dienst Aangepast Vervoer uit Grimbergen). Deze kosten zijn niet inbegrepen in de dagprijs.

Dagindeling
Wij bieden activiteiten aan die rekening houden met de leefwereld van onze gasten Zowel actieve tijdsbesteding (beweging, wandelen) als de gewone activiteiten van het dagelijks leven (krant lezen, helpen met dessert of koffie) komen aan bod.  Daarnaast besteden wij ook regelmatig aandacht aan “reminiscentie” (het terugblikken op vroeger), of aan meer sociale activiteiten (gezelschapsspelen).  Wanneer er op onze zorgafdelingen activiteiten doorgaan kunnen onze bezoekers van de dagopvang aansluiten.

Aanvraag
Voor vragen en informatie kan u terecht bij onze opnamecoördinator:
Herman Vandeperre
02/300.55.42
herman.vandeperre@hhg.be